Luft til luft

Luft til luft varmepumpen udnytter varmen i luften udenfor, og hiver i princippet varmen ud af udeluften, som dernæst cirkuleres rundt i huset indenfor til rumopvarmning.
De fleste luft til luft varmepumper kan ”vendes” om, så de nedkøler luften, i stedet for at opvarme. På den måde kan varmepumpen også fungere som aircondition, når det er rigtig varmt.

Billig opvarmning af sommerhus:

Luft til luft varmepumpen er rigtig god og billig opvarmning til sommerhuse, da sommerhuse ofte ikke har radiatorer eller varmerør trukket til centralvarmeanlæg. De fleste sommerhuse er opvarmet via brændovne og elradiatorer. Brændeovne kræver en del arbejde mht. brænde og så sviner det også en del. Elradiatorer er nemme at tilslutte en stikkontakt, men koster en del i strøm at holde kørende. En luft til luft varmepumpe bruger kun ca. ¼ af den strøm som en elradiator bruger. Så der er penge at spare på elregningen.

Hvilken luft til luft varmepumpe skal du vælge:

Klima-Service har god erfaring med luft til luft varmepumper fra Panasonic og Bosch. De er stabile og af god kvalitet.

Hvad skal du være opmærksom på:

  • Hvilken garanti du har på varmepumpen, og at pumpen er af god kvalitet.
  • Vær sikker på, at varmepumpen kan køre ved lave temperaturer udenfor.
  • Klima-Service anbefaler ligeledes, at du får professionel hjælp til at montere din varmepumpe.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe:

  • En luft til luft varmepumpe er god som suppleringsvarme til f.eks. et olie eller gasfyr.
  • Ved elopvarmede huse er eludgiften til varmepumpen kun 25% ifht. en elradiator.
  • Der er 5000 kr. at hente i energitilskud til en luft til luft varmepumpe i helårshuse med oliefyr. Herudover fradrag fra arbejdsløn. Så stort set gratis!

panasonic-2Ulemper ved en luft til luft varmepumpe:

  • En udedel som står og ”knurrer”.
  • En luft til luft varmepumpe kan ikke levere varme til varmt vand, så der skal stadig bruges strøm eller en anden type opvarmning til det varme vand.
  • Typisk placerer man luft til luft varmepumpen i husets største rum, så det kan være svært for varmen at sprede sig til husets andre rum. Det kan dog løses ved at opsætte blæsere.

Placeringen af en luft til luft varmepumpe:

Udendørs og ikke på terrassen. Nogle tror, at det er bedst mod syd. Men udeluften har samme temp mod både nord, øst, syd og vest, så det er lige meget med verdenshjørnerne. Dette gælder alle varmepumpe modeller med en udedel. (Luft-luft, luft-vand og pool varmepumpe).

Vil du vide mere om hvordan Klima-Service kan hjælpe dig med en luft til luft varmepumpe eller andre former for energiforbedringer? Så ring til Klima-Service med det samme. Kontakt her

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone