Luft til vand

En luft til vand varmepumpe udnytter luften udenfor og kan levere tilstrækkelig varme til en bolig året rundt, også ved frostgrader. En luft til vand varmepumpe kan ligesom jordvarmeanlæg levere varme både til opvarmning af boligen og til brugsvand.

Skal du have udskiftet dit nuværende olie eller gasfyr, så kan det være du skal overveje at bytte det ud med en luft til vand varmepumpe, da denne er rigtig god i forbindelse med vandbåren gulvvarme pga. den lave fremløbstemperatur. Luft-vand varmepumpen bruges både til huse med radiatorer og gulvvarme.

Hvilken luft til vand varmepumpe skal du vælge:

Klima-service har gode erfaringer med luft til vand varmepumper fra Panasonic og DVI.

Hvad skal du være opmærksom på:

  • Det vil være en fordel hvis man kan køre med lavere fremløbstemperatur end ved f.eks olie eller pillefyr. Huse med gulvvarme er rigtig gode, da de kun skal have lav fremløbstemperatur.
  • De fleste huse med radiatorer kan sagtens nøjes med 50 C fremløbstemperatur når det er koldest. Ellers kan det være, at nogle radiatorer skal udskiftes med
    større. Eller evt radiatorventiler som skal skiftes til nogle som tillader større flow.
  • Jo lavere fremløbstemperatur desto bedre virkningsgrad.

Fordele ved en luft til vand varmepumpe:

  • 30-50% besparelse af fyringsomkostninger ifht. olie eller gasfyr.
  • Der gives op til 12.000 kr. i tilskud ved konvertering.
  • Til større anlæg kan det laves som hybridanlæg i samarbejde med f.eks olie, gas eller pillefyr. Her klarer varmepumpen varmen det meste af året. Når der så er rigtig koldt hjælper de fossile brændstoffer til.

panasonic-1Ulemper ved en luft til vand varmepumpe:

Der er en udedel som står og ”knurrer”, men lydmæssigt er det dog meget mindre end et oliefyr inde i huset.

Placeringen af en luft til luft varmepumpe:

Udendørs og ikke på terrassen. Nogle tror, at det er bedst mod syd. Men udeluften har samme temp mod både nord, øst, syd og vest, så det er lige meget med verdenshjørnerne. Dette gælder alle varmepumpe modeller med en udedel. (Luft-luft, luft-vand og pool varmepumpe).

Vil du vide mere om hvordan Klima-Service kan hjælpe dig med en luft til vand varmepumpe eller andre former for energiforbedringer? Så ring til Klima-Service med det samme. Kontakt her

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone