Pool Varmepumpe

Klima-Service har stor erfaring i opvarmning af swimmingpools, både til indendørs og udendørs brug, i badeland og på campingpladser. Rigtig mange, især sommerhusejere, nyder godt af den store besparelse der er på elregningen når de vælger at opsætte en varmepumpe til opvarmningen af deres swimmingpool.

I de fleste sommerhuse er det normalt elvarme som opvarmer både pool, brugsvand og selve huset. Det er en bekostelig affære, og ikke mindst i udlejningssommerhuse er det en dyr regning der skal betales, for de gæster som lejer sig ind. Men med en luft-vand varmepumpe kan man skære betydeligt i elregningen.

Hvilken pool varmepumpe skal du vælge:

Klima-Service har rigtig gode erfaringer med pool varmepumper fra Gullberg & Jansson både til indendørs og udendørs brug. Gullberg & Jansson har igennem flere år specialiseret sig i pool varmepumper tilpasset det nordiske klima.

 

Hvad skal du være opmærksom på:

  • Hvis det er til en indendørs swimmingpool, så anbefaler Klima-Service, at du benytter en split varmepumpe, således at der ikke kommer poolvand med udendørs. Denne type er opdelt med en kompressordel udendørs og en veksler indendørs. Herimellem er der kølemiddel. Det sikrer, at du ikke får frost i systemet om vinteren.
  • At indendørsdelen på din varmepumpe er klor- og saltvandsresistent.

Pool varmepumpeFordele ved pool varmepumpe:

I sommerhuse anvendes der ofte elpatroner til opvarmning af pool. Her giver 1 kW el 1 kW varme. Altså 1:1. Ved en pool varmepumpe med en årscop værdi på f.eks. 3 giver 1 kW el 3 kW varme. Altså 1:3 og derved en besparelse på 66%. Dette giver ofte en bedre udlejning af et sommerhus.

Se mere her

Placeringen af en pool varmepumpe:

Udendørs og ikke på terrassen. Nogle tror, at det er bedst mod syd. Men udeluften har samme temp mod både nord, øst, syd og vest, så det er lige meget med verdenshjørnerne. Dette gælder alle varmepumpe modeller med en udedel. (Luft-luft, luft-vand og pool varmepumpe).

Vil du vide mere om hvordan Klima-Service kan hjælpe dig eller din virksomhed med en pool varmepumpe eller andre former for energiforbedringer? Så ring til Klima-Service med det samme. Kontakt her.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone